Gavia är ett ägarlett investmentbolag inriktade på svenska bolag inom ett flertal branscher. De största innehaven är idag inom fastigheter och projektutveckling av fastigheter, byggentreprenad, växthusodling och försäljning av örter samt finansiella tjänster och e-handel. Spisa är med avseende på ägarandel vårt största innehav där vi äger 97% av aktierna. Genom spisa är vi verksamma även i Europa (England, Portugal, Tjeckien och Polen). Du kan läsa mer om våra portföljbolag nedan.

Gavia i siffror

Våra bolag

Spisa Holding odlar och marknadsför färska örter och sallater för att kunna erbjuda Europas konsumenter smakrika matupplevelser året runt. Spisa är störst i Europa på färska ekologiska örter i kruka och finns i dag på sju europeiska marknader.

Adapta fastigheter är ett växande bolag med fokus på utveckling av kommersiella fastigheter. Företagets idé är att skapa attraktiva handelsplatser från grunden

Ativo Finans erbjuder
finansieringslösningar såsom fakturaköp, företagslån, leasing och inlåning till små och medelstora företag

Serneke är en koncern med fokus på bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Bolaget startades 2002 och är redan en av Sveriges största byggkoncerner.

AVT GAVIA Foods är ett joint venture mellan Gavia och den indiska livsmedelskoncernen AVT. AVT GAVIA Foods tillverkar och marknadsför ett mexikanskt sortiment för den indiska marknaden under varumärket Salsalito.

Zocalo är en restaurangkedja som erbjuder mexikansk hälsosam snabbmat. Zocalo har idag 12 restauranger i Sverige och 3 i Danmark

Svensk Ridsport är en ridsportbutik i Kungsbacka, söder om Göteborg. Butiken har levererat högkvalitativ utrustning till ridsportens utövare i över 30 år. Med hög kompetens ser Svensk Ridsport till att du alltid lämnar butiken med rätt utrustning till dig och din häst

Kongahälla Center är ett köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Byggandet av Kongahälla Center är den största satsningen på handel i Göteborgsområdet på över 10 år och omfattar ca 37 000 kvm

Alhem Fastigheter är ett växande bolag med fokus på utveckling och förvaltning av samhälls- och bostadsfastigheter. Vår idé är att skapa attraktiva bostadsfastigheter från grunden och vår verksamhet kännetecknas av långsiktighet och hållbarhet.

Tidigare investeringar

Matse Holding är en koncern bestående av Matse, Cold Cargo Sweden, Kokaihop Media samt Spisa Nu i Göteborg. Mat.se är en oberoende matbutik på nätet med fokus på att leverera mat av hög kvalitet till rätt pris.